• pagetitle pagetitle pagetitle

Het hart van AKZ


’t Spult 

Ook voor ‘t (Kleintje) Spult hebben wij in 2022 gemeend een (financiële) bijdrage te leveren. In eerste instantie maakten wij kennis met Kleintje Spult (voor kids tussen 8 en 15 jaar oud) vlak voor de Coronaperiode. Enthousiast wordt er begonnen met het leren spelen op een blokfluit en daarna door naar een ander blaasinstrument. In een paar maanden kan er een instrument worden uitgeprobeerd. Iedere week is er les en repetitie met het dweilorkest. Zelfs in de coronaperiode heeft het team van het Spult alles uit de kast gehaald om muziek te kunnen maken en te blijven leren. Hoeveel tijd en energie dit ook kost! Bewonderenswaardig maar bovenal een ontzettend leuke manier om met anderen muziek te (leren) maken voor jong en oud.

In 2023 hebben wij flesjes Spult Water gesponsord; welk dweilorkest kan zeggen dat ze een eigen watertje hebben.... het Spult kan dat! De flesjes werden gebruikt tijdens de muzikale reis van Kleintje Spult in Oostenrijk. Maar liefst 600 flesjes water in 5 dagen tijd zijn op gegaan. Maar ook op een dag als De Dweildag in Zutphen; hoge temperaturen, hard werken... ook toen bleken de flesjes een uitkomst! 

Praktisch sponsoren noemen wij dat.

Muziek maken, gezelligheid, plezier en sociale contacten opdoen, toegankelijk voor ‘iedereen’… Neem een kijkje op hun website www.t-spult.nl Slowjog

Wellicht een wonderlijke keuze voor een administratiekantoor om een dergelijk initiatief te steunen maar wij zijn van mening dat ook dit zo’n leuk lokaal initiatief is dat wij ook hier graag ons steentje aan bijdragen. Laagdrempelig maar bovenal leuk om te doen. Met een vrolijke en motiverende begeleiding met als motto 'you don't have to go fast... you just have to go'.... en zo is dat! 
Wij ervaren natuurlijk als geen ander dat wij een zittend beroep hebben (oké, tegenwoordig is daar onze kantoorhond Morris welke de nodige wandelingetjes nodig heeft) en merken dat bewegen toch wel prettig is… een aanrader dit fijne clubje. Neem vooral ook hier even een kijkje op de website www.slowjog.nl .IJsselfestival

Natuurlijk dragen wij hier ook een steentje aan bij; muziek, gezelligheid, sfeer …. Een mooi Zutphens initiatief.
www.hetijsselfestival.nl Stichting voor Bo

Wij steunen niet alleen maar de leuke dingen in en rond Zutphen maar ook dit kleine initiatief met een grote impact, is voor ons belangrijk om te noemen en om te steunen. 

Deze stichting is opgericht door de ouders van een gezin met twee jonge kinderen. Hiervan is de oudste dochter, Bo, getroffen door een zeldzame én ongeneeslijke stofwisselingsziekte genaamd CLN2. Dit levensverhaal volgen wij al een tijdje aan de zijlijn en wij realiseerden ons gaandeweg hoe enorm de impact is op zo'n jong meisje maar ook op het gezin. Niets is meer wat het ooit was en dromen over hoe het zou gaan zijn, zijn vervlogen in de keiharde realiteit van ziekenhuisbezoek, onderzoek, therapie, achteruitgang en wat al niet meer.

Voor ons was het helder; wij gaan 'Stichting voor Bo' een warm hart toedragen in de vorm van een donatie én het uitdragen van de noodzaak voor steun voor deze stichting. Want natuurlijk is er geld nodig, veel geld om het leven van kindjes en gezinnen die te kampen hebben met deze ziekte wat hoopvoller en mogelijk wat draaglijker te maken. Het uitdragen van het verhaal van de 'Stichting voor Bo' doen wij middels een kleine attentie, een hartvormig blikje met pepermuntjes. Voor ieder door ons uitgedeeld blikje doneren wij een bedrag aan 'Stichting voor Bo'. En hopelijk inspireert dit anderen om deze stichting, net als ons kantoor, een warm hart toe te dragen.
Stichting voor Bo

Deze website gebruikt (technische) cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op onze website.